Hebel kevytbetonielementit

Hebel-kevytbetonielementit ovat järkevä ratkaisu teollisuushalleja ja kauppakeskuksia rakennettaessa. Kestävästä Hebel-kevytbetonista valmistetut rakenteet takaavat seinissä ja katossa korkean laadun.

Valmistus

Hebel-elementit ovat höyrykarkaistusta kevytbetonista valmistettuja elementtejä. Rakenteessa on äärimmäisen pieniä huokosia, jotka tekevät Hebelkevytbetonista lämpöeristävän ja kosteusominaisuuksiltaan laadukkaan. Kevytbetonin hyvät eristysominaisuudet ja ekologisuus ovat tehneet siitä perinteikkään materiaalin.

Hebel-kevytbetoni valmistetaan tarkkaan valvotuissa tehdasolosuhteissa, ja sen raaka-aineina käytetään sementtiä, kalkkia, jauhettua hiekkaa , vettä sekä hitunen alumiinijauhetta.

Paloturvallisuus

Jo vuosien ajan Hebel-elementeillä rakennetut palomuurit ovat osoittaneet turvallisuutensa logistiikka- ja jakelukeskuksissa. Rakenteille asetettavat paloturvallisuusvaatimukset tiukkenevat vuosi vuodelta. Hebel kykenee vastaamaan noihin vaatimuksiin. 150 mm paksun Hebel-ulkoverhouselementin palonkestävyysaika on 6 tuntia (360 minuuttia). Paloluokka määräytyy kuitenkin kokonaisseinärakenteen perusteella (BS 76-21:1987).

Höyrykarkaistu Hebelkevytbetoni — matkalla kansainväliseen menestykseen

Xella Aircrete Systems ja Hebel-brändi muodostavat yhden merkittävimmistä eurooppalaisista rakennusratkaisujen tarjoajista suuren kokoluokan moduulirakennuksia rakennettaessa sekä silloin, kun on kyse tehdasrakennusten paloturvallisuudesta. Modulaarirakentaminen edellyttää järkevää systeemiä. Elementeillä tulee olla selkeät standardikoot, mutta samalla pitää kuitenkin olla mahdollista rakentaa joustavasti ja yksilöllisesti. Tästä syystä kaikki Hebel- elementit ovat standardimittaisia. Mitä suurempia elementit ovat, sitä kustannustehokkaammaksi rakentaminen muodostuu — mitä pienempiä, sitä joustavammaksi rakentaminen käy. Kuuden metrin standardipituus eri paksuuksilla tarjoaa suunnittelulle parhaat mahdolliset lähtökohdat. Elementtejä on saatavana 100-300 mm paksuina tarpeen ja käyttökohteen mukaan.