Uutiset

Aidosti kevyt kevybetoniharkko

Aidosti kevyt Ytong-kevytbetoniharkko Xellalta

Xella on vuosien ajan kehittänyt ja tutkinut keinoja, joiden avulla voidaan tarjota parempia ratkaisuja tiukkeneviin energiatehokkuusmääräyksiin.
Kevytbetonin osalta tämä tarkoittaa kuutiopainon vähentämistä Mitä pienempi paino, sitä parempi lämmöneristyskyky.

Xella on ratkaissut tämän ongelman ja tuo nyt markkinoille ulkoseinäharkon, jonka kuutiopaino on 250kg/m3 ja jonka lämmönjohtavuus on 0,07 W / ( m2 K ).
Harkon alhainen paino ei pelkästään paranna eristysominaisuuksia, vaan tarkoittaa myös energian säästöä niin kuljetuksissa, kuin raaka-aineen kulutuksessakin.

Nämä kaikki hyödyt saat käyttämällä Ytong-kevytbetonituotteita. Käytännössä tämä tarkoittaa mahdollisuutta tehdä ohuempia ulkoseinäratkaisuja lämmöneristyskykyä ja puristuslujuutta heikentämättä.

Ytong-kevytbetoniharkkojen paksuudet ovat 300, 365, 400 ja 480 mm.

Xella Group on maailman johtava rakennusmateriaalien toimittaja. Sillä on 98 tuotantolaitosta kahdessakymmenessä eri maassa, sen palveluksessa työskentelee lähes 7000 henkilöä ja konsernin liikevaihto oli vuonna 2013 1,25 miljardia euroa.

Xellan tuotevalikoimasta löytyvät mm. kevytbetonista ja kalkkihiekkakivestä valmistetut väliseinälaatat, harkot, tiilet, ylityspalkit,  sekä seinä- ja kattoelementit. Xellan kansainvälisesti tunnettuja tuotemerkkejä ovat mm.
Ytong, Silka, Multipor ja Hebel.