YTONG kevytbetonituotteet

YTONG

Ytong-kevytbetonimateriaalin suljetuissa huokosissa on ilmakuplia, jotka eristävät ja antavat materiaalille sen erinomaiset lämmöneristysominaisuudet. Talon lämmöneristysominaisuuksiin vaikuttavat tämän lisäksi saumojen määrä ja niiden täyttömenetelmä. Kun saumoissa käytetään Ytong ohutsaumaliimaa, tulee saumoista 1 millimetrin paksuisia ja täysin ilmatiiviitä. Näin saumat eivät vaikuta lämmönvarauskykyyn.

Ytong kevytbetoni valmistetaan kalkista, hiekasta ja vedestä. Tuotannon aikana harkkoihin muodostuu miljoonia ilmakuplia. Tästä juontuu kevytbetonin nimi.

Kevytbetonia alettiin kehittää Ruotsissa 1920-luvun lopulla rakennusraaka-ainepulan ja paremman energiatehokkuuden vuoksi. Yxhults Anghärdade Gasbetongin Ytong oli ensimmäinen rekisteröity tavaramerkki rakennusalalla. Nimi Ytong saatiin aikaiseksi ottamalla tehtaan kotikaupungin nimen (Yxhult) ensimmäinen kirjain ja termin Gasbetong loppuosa. Kevytbetonia tuotettiin jo 1940-luvulla suuria määriä talonrakennusmateriaaliksi.

Nykyään kansainvälisesti tunnettu ja alan johtava tuotemerkki Ytong tunnetaan kevytbetonin synonyyminä. Ytongin tuotteet tunnetaan innovatiivisina, kestävinä ja kustannustehokkaina ratkaisuina asuin-, liike- ja teollisuustilojen rakentamisessa. Ytong kehittää tuotteitaan ja prosessejaan kaiken aikaa paremmiksi. Kaiken suunnittelun lähtökohtana ovat pitkäikäisyys, ympäristöystävällisyys, energiatehokkuus sekä terve asuminen.